Cara untuk Memudarkan Parut Jerawat dengan Produk Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen

Assalamualaikum, hai hello everyone!

Cara untuk Memudarkan Parut Jerawat dengan Produk Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen | Dengar tentang parut jerawat aku dah rasa seram, ye lah kalau dah ada parut jerawat automatically kulit muka biasanya akan nampak kusam sebab warna kulit tak sekata. siapa yang pernah merasai mesti boleh relate dengan kenyataan tu. sometimes confident level boleh berkurang kalau tiba-tiba banyak parut jerawat hitam tapi tak elok tau layan perasaan down tu. Be happy and keep going sebab sekarang dah banyak sangat produk untuk bantu menyelesaikan masalah parut jerawat! And now aku nak kongsikan satu produk yang boleh membantu memudarkan dan mengurangkan parut jerawat iaitu Antioxidant Serum.
antioxidant serum, serum parut jerawat, hilang parut jerawat, parut jerawat hitam
Antioxidant Serum (10ml)
Price: RM49.00
Antioxidant Serum adalah salah satu produk skincare yang dikeluarkan oleh Sanny & Joleen Lifestlye selain cleanser, UV protection dan Pore Clarifier.  Antioxidant Serum didatangkan dengan dua saiz iaitu saiz kecil (10 ml) = macam aku punya dan saiz besar (30ml). Apa yang best, mereka mengekalkan konsep natural, mild and gentle dan ingredients yang digunakan semuanya elok.
antioxodant serum, serum parut jerawat, parut jerawat hilan
Ingredients yang aku suka untuk highlight dalam Antioxidant Serum ialah Niacinamide, Tocotrienol, Calendula Oil dan Olive Oil. Semua ingredients ni memang booster terbaik untuk membantu memudarkan dan mengurangkan parut jerawat. Contohnya Niacinamide/Vitamin B3; effectively rejuvenate skin, reduce skin dullness and premature aging. It is also tone and brighten up for a healthier skin. I love this skin loving ingredients!

Next, siapa yang boleh guna dan pakai Antioxidant Serum ni? Jawapannya semua yang memerlukan untuk mengatasi masalah parut jerawat tak kisah lelaki atau perempuan. Dan produk ni sesuai untuk semua jenis kulit even for sensitive skin (sensitive skin make sure patch test dulu ya). This serum also dermatologist tested dan free from any harmful ingredients such as : 

❌ Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
❌ Sodium Laureth Sulfate
❌ Animal Derivatives
❌ Mineral Oil
❌ No Alcohol
❌ Harsh Detergent
❌ Artificial Colours
❌ EDTA
❌ Propylene Glycol
❌ Synthetic Fragrance

Antara kebaikan lain yang ada pada Antioxidant Serum ialah:
  • Merawat kulit kusam
  • Merawat tekstur kulit wajah
  • Mencerah dan meremajakan kulit wajah
  • Memudarkan parut jerawat
antioxidant serum, serum parut jerawat, parut jerawat hilang, parut jerawat hitam, parut jerawat berlubang, parut jerawat susah hilang
tekstur bila pump
antioxidant serum, serum parut jerawat, parut jerawat hilang, parut jerawat hitam, parut jerawat berlubang, parut jerawat susah hilang
tekstur bila sapu
Selain fungsi sesuatu produk, aku menitikberatkan juga tentang tekstur. Tekstur Antioxidant Serum bagi aku bila mula pump nampak agak likat tapi bila dah disapu, ia sangat ringan dan mudah sangat meresap ke dalam kulit. Biasanya golongan kulit berminyak macam aku memang suka jenis produk ringan ni. Cuma satu benda yang aku kurang suka dengan produk ni sebab dia ada bau yang kurang menyenangkan deria bau aku. Dia macam ada bau ubat lama kot (this is my personal opinion la), lain orang lain pandangan kot kan. hehe. Other than that, everything is okay!

Macam mana nak dapatkan produk ni? korang boleh dapatkannya secara online dan offline. Untuk pembelian secara online boleh terus ke website KLIK SINI. Apa yang best, pembelian secara online dapat free shipping with no minimum purchase. Tapi, untuk korang yang suka membeli secara offline boleh terus ke mana-mana farmasi yang terpilih di sekitar Kuala Lumpur, Selangor, Pahang, Perak, Johor, Penang, Terengganu, Kedah, Melaka, Kelantan dan Negeri Sembilan (KLIK SINI UNTUK SENARAI FARMASI).

That's all, see ya!







1 comment:

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)