September 10, 2019

Cara untuk Memudarkan Parut Jerawat dengan Produk Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen

by , in
Assalamualaikum, hai hello everyone!

Cara untuk Memudarkan Parut Jerawat dengan Produk Antioxidant Serum dari Sanny & Joleen | Dengar tentang parut jerawat aku dah rasa seram, ye lah kalau dah ada parut jerawat automatically kulit muka biasanya akan nampak kusam sebab warna kulit tak sekata. siapa yang pernah merasai mesti boleh relate dengan kenyataan tu. sometimes confident level boleh berkurang kalau tiba-tiba banyak parut jerawat hitam tapi tak elok tau layan perasaan down tu. Be happy and keep going sebab sekarang dah banyak sangat produk untuk bantu menyelesaikan masalah parut jerawat! And now aku nak kongsikan satu produk yang boleh membantu memudarkan dan mengurangkan parut jerawat iaitu Antioxidant Serum.
antioxidant serum, serum parut jerawat, hilang parut jerawat, parut jerawat hitam
Antioxidant Serum (10ml)
Price: RM49.00
Antioxidant Serum adalah salah satu produk skincare yang dikeluarkan oleh Sanny & Joleen Lifestlye selain cleanser, UV protection dan Pore Clarifier.  Antioxidant Serum didatangkan dengan dua saiz iaitu saiz kecil (10 ml) = macam aku punya dan saiz besar (30ml). Apa yang best, mereka mengekalkan konsep natural, mild and gentle dan ingredients yang digunakan semuanya elok.
antioxodant serum, serum parut jerawat, parut jerawat hilan
Ingredients yang aku suka untuk highlight dalam Antioxidant Serum ialah Niacinamide, Tocotrienol, Calendula Oil dan Olive Oil. Semua ingredients ni memang booster terbaik untuk membantu memudarkan dan mengurangkan parut jerawat. Contohnya Niacinamide/Vitamin B3; effectively rejuvenate skin, reduce skin dullness and premature aging. It is also tone and brighten up for a healthier skin. I love this skin loving ingredients!

Next, siapa yang boleh guna dan pakai Antioxidant Serum ni? Jawapannya semua yang memerlukan untuk mengatasi masalah parut jerawat tak kisah lelaki atau perempuan. Dan produk ni sesuai untuk semua jenis kulit even for sensitive skin (sensitive skin make sure patch test dulu ya). This serum also dermatologist tested dan free from any harmful ingredients such as : 

❌ Sodium Lauryl Sulfate (SLS)
❌ Sodium Laureth Sulfate
❌ Animal Derivatives
❌ Mineral Oil
❌ No Alcohol
❌ Harsh Detergent
❌ Artificial Colours
❌ EDTA
❌ Propylene Glycol
❌ Synthetic Fragrance

Antara kebaikan lain yang ada pada Antioxidant Serum ialah:
  • Merawat kulit kusam
  • Merawat tekstur kulit wajah
  • Mencerah dan meremajakan kulit wajah
  • Memudarkan parut jerawat
antioxidant serum, serum parut jerawat, parut jerawat hilang, parut jerawat hitam, parut jerawat berlubang, parut jerawat susah hilang
tekstur bila pump
antioxidant serum, serum parut jerawat, parut jerawat hilang, parut jerawat hitam, parut jerawat berlubang, parut jerawat susah hilang
tekstur bila sapu
Selain fungsi sesuatu produk, aku menitikberatkan juga tentang tekstur. Tekstur Antioxidant Serum bagi aku bila mula pump nampak agak likat tapi bila dah disapu, ia sangat ringan dan mudah sangat meresap ke dalam kulit. Biasanya golongan kulit berminyak macam aku memang suka jenis produk ringan ni. Cuma satu benda yang aku kurang suka dengan produk ni sebab dia ada bau yang kurang menyenangkan deria bau aku. Dia macam ada bau ubat lama kot (this is my personal opinion la), lain orang lain pandangan kot kan. hehe. Other than that, everything is okay!

Macam mana nak dapatkan produk ni? korang boleh dapatkannya secara online dan offline. Untuk pembelian secara online boleh terus ke website KLIK SINI. Apa yang best, pembelian secara online dapat free shipping with no minimum purchase. Tapi, untuk korang yang suka membeli secara offline boleh terus ke mana-mana farmasi yang terpilih di sekitar Kuala Lumpur, Selangor, Pahang, Perak, Johor, Penang, Terengganu, Kedah, Melaka, Kelantan dan Negeri Sembilan (KLIK SINI UNTUK SENARAI FARMASI).

That's all, see ya!







September 01, 2019

Tempah tiket percutian murah di Traveloka Saleabration dan Matta Fair

by , in
Assalamualaikum, hai hello everyone!
Tempah tiket percutian murah di Traveloka Saleabration atau Matta Fair | siapa je yang tak suka melancong dan jalan-jalan kenal negara orang kan? Aku sendiri kalau dengar bab melancong oversea memang teruja sangat. Antara destinasi impian aku Turki, Bosnia-Herzegovina, New Zealand, Jepun, Kashmir dan lain-lain. Kan aku list semua panjang sangat pulak hihi. Perkara paling penting sebelum travel of course sesi memburu tiket flight yang paling berbaloi.

Nowadays tak perlu risau kalau nak memburu tiket ke destinasi pilihan sebab Traveloka ada untuk memudahkan urusan pencarian tiket flight beserta hotel sekaligus tau! All in one! Semua benda dalam satu website; jimat masa dan tak perlu pening-pening nak buka banyak website semata-mata nak mencari tiket dan hotel sahaja. Dengan Traveloka, korang hanya perlu set tarikh dan destinasi, then ready to go!

Rugi kalau tak menempah melalui Traveloka tau! Dah la memudahkan urusan pemburuan tiket kita, nak cari yang murah pun senang sebab dah siap dibandingkan dengan beberapa pilihan. By the way, kalau korang malas nak buka laptop, jangan risau sebab sekarang Traveloka juga dah siap sedia dengan apps di telefon pintar kita, hanya perlu install melalui Google Play atau IOS sahaja. And aku nak bagitau ni bahawa korang boleh dapat special price di Traveloka. Please scroll till the end for more details!
traveloka apps, traveloka ios, traveloka google play
Harga murah kaw-kaw di Traveloka Saleabration
Attention!!! Panggilan istimewa untuk korang yang dah lama memburu tiket murah-murah ke oversea, Traveloka Saleabration adalah masa yang paling sesuai untuk menamatkan misi pemburuan korang! Dengan Traveloka Saleabration, korang boleh dapatkan tawaran terbaik online flight deals ke destinasi pilihan. Bukan itu sahaja, promosi Traveloka Saleabration turut menawarkan harga yang berpatutan bagi hotel, Xperience dan airport transfer. Korang first time dengar Xperience? Kalau nak tahu, Xperience yang ditawarkan oleh Traveloka memang sangat menarik. Contohnya, korang nak pergi Seoul, Korea dan nak sewa pakaian tradisi dorang (Hanbok), korang boleh terus book di Xperience Traveloka. That’s all, waduhh senang betul nak travel sekarang ni! Hihi.
Nak tahu apa yang paling best semasa promosi Traveloka Saleabration? Of course yang pertama sebab tiket flight, hotel, Xperience dan airport transfer sangat murah dan jimat sehingga 5% - 25% off. Aku dah try cek harga tiket tadi ke Taiwan awal tahun 2020 (sebab nak bandingkan dengan harga tiket yang aku pergi awal tahun 2019), yes true guys memang murah. Ish ish banyak boleh jimat kalau booked time ni.

Benda best yang kedua sepanjang Traveloka Saleabration, korang tak perlu nak berhimpit-himpit dengan orang ramai. As you guys know, tak lama lagi akan ada Matta Fair dan sesungguhnya Matta Fair memang sangat padat dengan orang ramai. Aku pernah pergi sekali bulan Mac haritu dan rasa macam malas dah nak pergi lagi sebab tak mahu bersesak-sesak (bila diri sendiri tak suka keadaan orang ramai lol).

Maka, alternative lain kalau korang tak sempat nak berebut di Matta Fair 2019 KL atau kurang gemar dengan kesibukan dan kepadatan orang ramai, korang hanya perlu fokus menghadap website atau apps Traveloka di laptop atau telefon pintar sahaja. Dah tak perlu rasa sakit kaki nak jalan-jalan cari tiket, minyak kereta pun jimat kan hehe.

So guys jangan lupa check it out Traveloka Saleabration dan please jangan lepaskan peluang pemburuan tiket flight, hotel, Xperience serta airport transfer dengan kadar yang terbaik mulai hari ini sehingga 27 September 2019 sahaja!