June 12, 2019

A Must Have : Althea A'Bloom Collection

by , in
Assalamualaikum. Hai hello everyone!

A Must Have : Althea A'Bloom Collection | aku harap semua dah kenal Althea tapi bagi yang belum kenal, Althea ialah salah satu online shopping barang-barang kecantikan directly dari Korea. Althea telah menjadi pujaan hati aku sejak sekian lama tau! Memang aku banyak shopping dari sini je, senang dan dipercayai.

Untuk pengetahuan korang, baru-baru ni Althea baru sahaja melancarkan beberapa produk terbaru keluaran mereka iaitu dari koleksi A'bloom. Antara produk tersebut ialah:
  • A'Bloom Moisturising Watermelon Mask
  • A'Bloom Nourishing Avocado Mask
  • A'Bloom Brightening Lemon Lime Mask
  • A'Bloom Anti Blemish Peach Mask
  • A'Bloom Giant Meringue Puff
  • A'Bloom Baby Meringue Puff
  • A'Bloom BHA Blackhead Blaster
Althea A'Bloom Collections
A'Bloom Collections semuanya comel-comel, kiut miut dan aku percaya kalau girls tengok benda cute macam ni memang akan jatuh cinta. Design, nama produk dan saiz A'Bloom collections memang win! i love every single of this cute little things πŸ’—

First of all, jom teliti satu persatu produk A'Bloom!

1) A'Bloom Mask
Fruit Mask (price RM2/each sheet mask)
common girls! look at the packaging. Very funky and yet so creative! Nama masing-masing pun cute sangat ni.  Kesemua mask ini berasaskan buah-buahan #FruitMask. setiap mask ini mempunyai fungsi yang berbeza. So, kita boleh pakai mengikut kesesuaian dan concern kulit kita.
Function of each Mask
A'Bloom Moisturising Watermelon Mask: This mask that packs a punch of hydration and moisturization for waterful skin that lasts.
Key ingredient: Citrullus Vulgaris (Watermelon) Fruit Extract, Lavandula Angustifolia (Lavender) Extract
Skin Type: All Skin Types (great for Combination Skin)

A'Bloom Anti Blemish Peach Mask: This anti-blemish mask purifies and soothes irritated and sensitive skin
Key ingredient: Prunus Persica (Peach) Fruit Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Extract
Skin Type: All Skin Types (great for Oily Skin)

A'Bloom Brightening Lemon Lime Mask: This brightening mask clarifies and brighten dull skin to unveil the natural glow from within.
Key ingredient: Niacinamide, Citrus Limon (Lemon) Fruit Extract, Citrus Aurantifolia (Lime) Fruit Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract
Skin Type: All Skin Types (great for Combination Skin)

A'Bloom Nourishing Avocado Mask: This mask is rich in antioxidants to nourish and protect skin from harmful environmental factors and prevent wrinkles
Key ingredient: Adenosine, Persea Gratissima (Avocado) Fruit Extract, Hibiscus Sabdariffa Flower Extract
Skin Type: All Skin Types (great for Dry Skin)

Aku dah try watermelon mask, very moisturising. suka sangat! yang penting bila bangun pagi besok, memang muka rasa helok sangat, takde rasa berminyak πŸ˜ƒ

2) A'Bloom Meringue Puff
Giant and Baby Meringue Puff
Mana nak jumpa blending sponge yang comel macam Giant and Baby Meringue Puff? Tools yang sangat membantu untuk kita blend foundation atau concealer dengan lebih cepat, mudah dan dapat effect make up yang flawless!
Giant Meringue Puff (price RM8.00)
3 kelebihan utama Giant Meringue Puff iaitu:
  • Boleh membesar sehingga 1.5x ganda untuk dapat coverage yang lebih pantas dan menyeluruh.
  • Flawless finish
  • 2-way finish : boleh digunakan secara basah atau kering
Baby Meringue Puff (price RM11/3 pcs)
3 kelebihan utama Baby Meringue Puff:
  • Mudah digunakan terutama di kawasan yang terlindung
  • Perfect make up
  • 2-way finish : boleh digunakan dalam keadaan basah atau kering
Apa yang menarik dengan Baby Meringue Puff ni, memang sangat sesuai untuk blend concealer di bahagian bawah mata sebab angle lebih kecil. Aku suka betul dengan kedua-dua Meringue Puff ni sebab sangat sangat lembut! Memang mudah sangat nak blend. Btw, aku lebih suka gunakan secara basah untuk dapatkan effect dewy finish 😍

3) BHA Blackhead Blaster
BHA Blackhead Blaster (price RM16)
BHA Blackhead Blaster sangat mudah digunakan sebab jenis stick tau! So, inilah masanya untuk korang hilangkan blackhead dan whitehead tanpa rasa sakit sedikit pun, tonyoh banyak-banyak pun tak sakit sebab tekstur lembut dan tidak kasar. Most importantly, BHA Blackhead Blaster gentle to sensitive skin and no irritation kerana bahan utama ialah White Willow a.k.a  natural BHA. Untuk dapatkan result yang terbaik, guna secara konsisten tau!

Anyway, koleksi Althea A'Bloom memang terbaik dan harga sangat berbaloi! Korang jangan lepaskan peluang untuk cantik dan berseri dengan produk A'Bloom. boleh dapatkannya di Althea.kr sekarang juga!