Tips Memilih Susu Formula untuk Si Manja | Suffy B Genius

Assalamualaikum. Hai 😊

Tips Memilih Susu Formula untuk Si Manja | Suffy B Genius || Bagi yang sudah mempunyai anak berderet pasti dah masak dengan cara memilih susu formula yang terbaik untuk si kecil tetapi bagi mereka yang pertama kali memiliki anak, pastinya mencari tips yang berguna untuk mendapatkan susu formula yang paling berkesan untuk si kecil.
minum susu, bayi pegang botol, bayi pandang kamera, kanak-kanak dan susu botol
credit: Google
Aira senaraikan tiga tips untuk memilih susu formula (kredit SINI):
  • Kenali Anak Anda
Kenali anak anda sama ada dia boleh minum susu formula jenis yang bagaimana. Umumnya, terdapat 4 jenis susu formula yang boleh didapati di pasaraya atau farmasi iaitu susu lembu, susu kambing, susu soya dan susu formula berkeperluan khas (formula organik dan lain-lain).

  • Dapatkan Sampel Susu
Untuk mengenali penerimaan anak terhadap susu formula, maka jangan lupa dapatkan sampel terlebih dahulu. Kebiasaannya ada produk yang menawarkan sampel terlebih dahulu untuk anda mencubanya. Dengan cara ini, maka ibubapa dapat membuat pilihan dengan bijak tanpa membazirkan wang ringgit

  • Fahami Label dan Kandungan
Memahami kandungan nutrisi sangat penting dalam pemilihan susu formula untuk si manja. Kebiasaannya label yang ada pada kotak/tin susu formula adalah prebiotik, DHA, Vitamin dan Mineral.
Susu Formula
So, sekarang aira nak memperkenalkan satu susu formula khas untuk kanak-kanak yang berumur 1-3 tahun iaitu susu Suffy B Genius keluaran dari Syarikat Suffy Malaysia. Suffy adalah jenama susu yang dipercayai oleh Ibu Bapa di seluruh Malaysia. Suffy di miliki oleh sebuah syarikat yang diberi nama Suffy Dairy Group Sdn Bhd. Suffy sangat mengambil berat akan keperluan anak-anak dan keluarga yang ingin mencari produk susu yang berkualiti tinggi, selamat dan juga mampu dimiliki.

Suffy B Genius dirumus khas dengan DHA (15mg/100g), Vitamin, Mineral serta tambahan Prebiotik – FOS & Manna untuk membantu Si Manja anda kekal sihat, bijak dan kuat. Suffy B Genius juga mengandungi formula B3 iaitu singkatan bagi Brilliant, Balance dan Boost.
susu formula
Brilliant: Suffy B Genius mengandungi DHA yang merupakan antara komponen utama di dalam otak. Ia Berfungsi untuk membantu perkembangan otak kanak-kanak.

BalanceSuffy B Genius membantu memenuhi keperluan nutrisi seharian yang diperlukan oleh Si Manja. Nutrisi yang seimbang membantu Si Manja untuk membesar dengan lebih baik.
Boost: Suffy B Genius dirumus istimewa dengan Prebiotik dari FOS dan Manna untuk membantu meningkatkan sistem penghadaman Si Manja.
Menariknya, Suffy B Genius adalah susu tepung penuh krim (susu lembu) tanpa sukrosa dan turut mengandungi ekstrak kurma dan madu. Bagi ibu bapa yang berminat untuk mencubanya, anda boleh dapatkan sampel di website http://www.suffy.com.my/sampelsususuffy/  dengan mengisi form yang diminta seperti di bawah:
susu formula, trial pack susu
Harga Susu Suffy B Genius ialah RM28.90 (900g), Anda boleh dapatkannya di Shopee (Suffy Malaysia Official Store). Jangan lupa dapatkan Suffy B Genius, Susu untuk Si Bijak Mama!

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi melalui kaedah berikut:
Website : www.suffy.com.my
Email : admin@suffy.com.my
Hotline : 05 - 525 2992 / 011 - 3225 2822

2 comments:

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)