Tips Kulit Sihat dan Badan Kekal Bertenaga Setiap Hari

Assalamualaikum. Hai 😊

Setiap orang, lelaki mahupun wanita semestinya menginginkan tubuh badan yang sihat, cergas dan bertenaga bagi menjalani kehidupan sepanjang hari. Namun, cuaca yang tidak menentu boleh menyebabkan kita mudah merasa penat dan lesu, kadangkala akibat kelesuan itu, kulit muka juga tidak terjaga. Bagi mendapatkan tenaga dan mengekalkannya dengan kadar maksima serta mendapatkan kulit yang sihat dan gebu, antara tips yang aira berminat untuk kongsikan ialah:

1. Diet yang seimbang
Diet yang seimbang sebenarnya bukan khusus untuk orang yang overweight sahaja tetapi untuk semua. Pengambilan makanan yang betul dan berkhasiat boleh mencantikkan kulit serta dapat menghindari daripada masalah penyakit. Di samping itu, badan yang cergas dan bertenaga juga adalah hasil daripada pengamalan diet yang seimbang.

2. Melakukan Aktiviti Fizikal/Senaman
Tips kita yang kedua ialah dengan melakukan aktiviti fizikal atau senaman. Senaman bukan sahaja untuk mengeluarkan peluh semata-mata tetapi untuk mencergaskan tubuh badan. Kebanyakan daripada kita berpendapat bahawa senaman menghabiskan tenaga tetapi sebenarnya penat sekejap je kemudian selepas itu mesti badan akan rasa ringan dan cergas!

3. Mengambil BioXcellent Colla W. Diamond sebagai pelengkap
BioXcellent Colla W. Diamond adalah salah satu produk yang lengkap berpakej dengan membekalkan tenaga yang berpanjangan serta mengembalikan kulit muka yang sihat dan gebu. Baru-baru ini, aira dan team Blogger Pantai Timur menghabiskan masa 3 hari 2 malam di Bukit Gambang Resort City dan melalui jadual aktiviti yang sangat padat dari pagi hingga ke malam. Oleh itu, aira mengambil BioXcellent Colla W. Diamond bagi membekalkan dan mengekalkan tenaga pada tahap maksima.
produk yang membekalkan tenaga
Antara aktiviti yang aira ikuti ketika trip ke Bukit Gambang Resort City ialah Flying Fox. Cuaca sangat panas dan aktiviti yang mencabar membuatkan aira memerlukan tenaga yang lebih. Dengan pengambilan BioXcellent Colla W. Diamond, tidak perlu risau lagi 😋
produk yang membekalkan tenaga
Fungsi BioXcellent Colla W. Diamond selain untuk mengekalkan tenaga dan menyegarkan tubuh badan yang lesu ialah bertujuan untuk merawat kulit muka agar lebih cerah, anjal, gebu, lembap, mengecutkan jerawat serta merawat masalah kulit muka kering. Fungsi BioXcellent Colla W. Diamond memang lengkap berpakej, sangat sesuai untuk golongan lelaki mahupun wanita berumur 16 tahun ke atas. Antara manfaat lain daripada BioXcellent Colla W. Diamond ialah:
1. Membaik pulih struktur kulit
2. Mengurangkan garisan halus dan kedutan
3. Mengatasi masalah kulit seperti jerawat, jeragat, pigmentasi dan tompok hitam.
4. Mencantikan kuku supaya lebih kuat dan mengatasi masalah keguguran rambut
5. Mengatasi masalah lenguh badan
produk yang membekalkan tenaga
Antara ramuan dalam BioXcellent Colla W. Diamond ialah Vitamin, Campuran beri (diperkaya dengan anti oksidan), Tripeptide Kolagen, Astaxanthin, Acacia gum, Ekstrak Buah Anggur, Tomato, Epal, Rasberi  & Buah Delima. Ternyata, ramuan yang digunakan dalam BioXcellent Colla W. Diamond semuanya adalah selamat dan mendapat pengiktirafan

produk yang membekalkan tenaga

Cara Pengambilan
BioXcellent Colla W. Diamond sangat mudah iaitu dengan mencampurkan 1 skop (20 gram) ke dalam 200/250ml air suam, kacau/goncang sehingga larut dan minum serta-merta selepas penyediaan. Produk ini memberi kesan seawal 7 hari walau bagaimanapun hasil ini tidak tipikal dan mungkin berbeza-beza mengikut individu. Apa rasanya? Aira suka! Rasa masam-masam beri gitu, best dan tak muak okey! Ni video aira bancuh dan minum dalam masa singkat, semuanya semudah abc!

Testimoni
Ramai yang telah mencuba produk BioXcellent Colla W. Diamond dan memberi testimoni yang positif. Antaranya:
produk yang membekalkan tenaga
produk yang membekalkan tenaga

Availabality
BioXcellent Colla W. Diamond boleh didapati di mana-mana cawangan Watsons yang terpilih di seluruh Malaysia/anda boleh membelinya melalui atas talian (Watsons Store)/Boleh berhubung secara langsung dengan pihak BioXcellent Colla W. Diamond melalui WhatsApp www.wasap.my/60163163069. Untuk maklumat lanjut, anda bleh dapati di:



10 comments:

  1. Senang produk ni boleh cari kat watsons. .

    ReplyDelete
  2. macam bagus je produk ni, nak try lah

    ReplyDelete
  3. Seriously ah ada jual kat watson? Iskkk sumpah tak pernah tahu ingatkan ni online produk 🤦

    ReplyDelete
  4. gee pun amalkannya! Rasa di sangat best masam masam beri gitu!

    ReplyDelete
  5. Waahhh!! baca ni terus rasa sihat dan nak beli. hehehe..

    atleast rasa terjamin serta selamat bila produk ini masuk drugstore dan ada kajian .

    ReplyDelete
  6. comel la dia..testimoni pliss..:)

    ReplyDelete
  7. Oh dkt watson pun ade jual eh..baru tahu pasal ni..bagus gak...
    Singgah sini..

    ReplyDelete
  8. lahhh tak pernah tahu selama ni watson jual gak produk mcm ni..hehehe bgus nya takyah susah2 cari online

    ReplyDelete
  9. Ada ekstrak tomato dan anggur tu menarik...cantik botol dia.

    (salam kenal dari blogger julia johari, done follow, keep in touch)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)