Hada Labo Hydrating Lotion (Light) Review

Assalamualaikum. Hai 😊

Hada Labo Hydrating Lotion [Light] Review | Dah lama berkira-kira nak beli produk Hada Labo yang famous ni sebab ramai yang memberikan feedback positif. Since sekarang aira tengah try and error produk dari drugstore, jadi Hada Labo hydrating lotion adalah salah satu skincare product yang termasuk dalam list. Tapi aira beli yang trial pack je pada awalnya sebab tak nak membazir tapi bila dah guna, mula tersuka tanpa sengaja, maka dah beli normal pack. hihi.
Hada labo Hydrating Lotion (light), triap pack
Hada labo Hydrating Lotion (light) 170ml
Product: Hada Labo Hydrating Lotion [Light]
Price: Normally, RM60. Purchase during Sale, RM 42.85 (including Hydra & Whitening Face Wash)
Size: 170ml
Availability: Guardian/Watsons/Online

Aira beli trial pack (30ml) untuk try dulu. Then terus purchase yang normal pack secara online di Watsons Store memandangkan tengah sale haritu. Trial pack boleh bertahan selama sebulan dengan penggunaan 2-3 kali sehari. So kalau normal pack mungkin boleh bertahan lebih kurang 5 bulan, i hope so! Kalau mampu bertahan lama, aira rasa berbaloi je harga sedikit mahal. Tapi bagi aira, selagi barang tak melebihi RM50, so boleh consider untuk beli. hehe. Jadi, Hada Labo ni confirm aira akan grab waktu promo je 😃
Hada labo Hydrating Lotion (light), trial pack
ingredients
Hada Labo Hydrating Lotion (Light):
  • Combines 4 types of Hyaluronic Acid to deeply hydrate skin, help preserve its optimum moisture balance.
  • Helps to improve dehydrated skin
  • Light texture. Suitable for normal/combination/oily skin.
  • Skin pH balanced. Low irritation
  • Free of fragrances, mineral oil, alcohol and colorant.

Directions:
Use twice a day after cleansing face. Apply on palms and gently pat onto skin until thoroughly absorbed

Pengalaman aira, aira memang suka Hada Labo Hydrating Lotion (Light) sebab tekstur lebih kurang air je sebenarnya cuma thick sikit je. Hada Labo Hydrating Lotion (Light) sebenarnya toner ye guys. Bila apply dekat kulit muka, akan melekit sikit dan sekejap je sebab cepat sangat meresap, don't worry! Aira jenis combination skin, so aira guna Hada Labo Hydrating Lotion (Light) lebih 2 kali sehari sebab bila rasa kering dekat tempat tertentu, aira akan apply. Lepas apply Hada Labo Hydrating Lotion, aira akan lock dengan moisturiser. Dah kurang berminyak dekat area T zone, sukanya weh! Kalau tanya nak beli lagi ke tak? Jawapannya ialah OF COURSE! Fall in love sangat! Korang kalau berminat nak cuba, beli trial pack dulu pun okey, senang nak tahu serasi ke tak. Tapi sebelum beli, make sure ingredients sama ada korang allergic ke tak. 


4 comments:

  1. first time dengar produk ni..")

    ReplyDelete
  2. weehhh!!! aku pun ada juga nak cuba ni sebab kulit kering tapi setiap kali pergi drugstore pasti habis

    ReplyDelete
    Replies
    1. beli online jer senang, check time promo dekat website watsons. beli dan pick up dekat any store. bayar RM2 sahaja untuk service! senang sangat sangat sangat

      Delete
  3. sukaaa.. memang antara product yang sentiasa ada dalam range skincare pilihan. tak fix dengan 1 jenis je kadang2 tukar. tapi ni best =D

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)