Wajib Cuba Mee Tarik Xinjiang, Bangi

Assalamualaikum.

Hai korang! Duduk Bangi wajib lah memulakan misi mencari makanan sedap sebab Bangi ni dikatakan syurga makanan. So, beberapa hari lepas aira and kawan-kawan pergi cuba kedai baru bukak (not so sure bila) iaitu Xinjiang Mee Tarik. Xinjiang Mee Tarik terletak sederet dengan Gulatis Textile dan bersebelahan dengan BSN.
mee tarik bangi, xinjiang mee tarik, dumpling sedap bangi, dumpling sedap selangor, dumpling sedap kl, mee tarik sedap, mee tarik murah, xinjiang

mee tarik bangi, xinjiang mee tarik, dumpling sedap bangi, dumpling sedap selangor, dumpling sedap kl, mee tarik sedap, mee tarik murah, xinjiang

mee tarik bangi, xinjiang mee tarik, dumpling sedap bangi, dumpling sedap selangor, dumpling sedap kl, mee tarik sedap, mee tarik murah, xinjiang
drink section
Special di Mee Tarik Xinjiang, korang beli minimum RM7.80 (mee tarik), korang dapat minuman percuma! Pelbagai pilihan air antaranya ice lemon tea, sasparilla, 100 plus, plum dan lain-lain. And paling penting, korang boleh refill sesuka hati sampai kembung perut tu haaa. hihi. Konsep ni sama dengan kedai mee tarik UKM, so we thought ni cawangan dia tapi rasanya tak kot 😃
mee tarik bangi, xinjiang mee tarik, dumpling sedap bangi, dumpling sedap selangor, dumpling sedap kl, mee tarik sedap, mee tarik murah, xinjiang
Mushroom chicken soup noodle
mee tarik bangi, xinjiang mee tarik, dumpling sedap bangi, dumpling sedap selangor, dumpling sedap kl, mee tarik sedap, mee tarik murah, xinjiang
Braised beef noodle
mee tarik bangi, xinjiang mee tarik, dumpling sedap bangi, dumpling sedap selangor, dumpling sedap kl, mee tarik sedap, mee tarik murah, xinjiang
dumpling
Rasa Mee Tarik yang versi sup tu sedap! Versi Goreng pun sedap! Cuma bagi aira, mee tarik dia agak tebal tak senipis yang mee tarik UKM tu. Lepastu, beza Xinjiang Mee Tarik dengan kedai Mee Tarik Warisan Asli dan Mee Tarik UKM, dekat sini takde buat live show tarik mee dekat luar. Itu saja. Then, paling sedap dekat sini mengikut selera ialah dumpling! Dumpling memang juicy sangat sangat (sambil menaip ni pun teringin lagi hahaha). Overall,rate aira untuk Xinjiang Mee Tarik:

Rasa: 5/5
Harga: 4/5
Servis: 4/5

Wajib cuba buat semua penggemar mee tarik dan dumpling! In shaa Allah tak menyesal hihi 😋

5 comments:

  1. sedapnya , boleh tahan jugak nampak mee tariknya , jemput singgah ke vitaminwawa.com ....

    ReplyDelete
  2. aduhhhh kecur liur lagi hahhahaha

    ReplyDelete
  3. Semua macam sedap tu aira.. 😍
    Dumpling, braised beef noodle

    Susah nak cari mee tarik ni heee

    ReplyDelete
  4. Dah banyak makanan Cina kat area Bangi sekarang ni, insyaAllah boleh cuba next time

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)