Homestay Pilihan di Bandar Baru Bangi

Assalamualaikum. Hai 😊

Homestay Pilihan di Bandar Baru Bangi | Since aira study dekat Bangi, bila perlu family akan datang. Sejak datang ke Bangi, homestay yang menjadi pilihan kami sekeluarga ialah Chalet Teras Jernang. Kenapa? sebab utama ialah kerana berdekatan dengan UKM Bangi, lebih kurang 5 minit je. Selain tu, Chalet Teras Jernang juga berdekatan dengan KPTM dan Uni-KL. Yang penting, kedudukan Chalet Teras Jernang sangat strategik, and dekat juga dengan Bangi Sentral!
chalet teras jernang, chalet murah, homestay bangi, homestay murah di bangi, homestay berhampiran ukm, ukm
receptionist
chalet teras jernang, chalet murah, homestay bangi, homestay murah di bangi, homestay berhampiran ukm, ukm
ruangan santai
Chalet Teras Jernang juga ada beberapa pakej bilik bermula dari seorang sehingga 7-8 orang dewasa. Bayaran pula bergantung kepada keluasan bilik. Means kalau ramai, makin besar bilik dan bayaran pun besar lah. Family aira pernah ambil ruangan untuk 6-7 orang, harga satu malam RM140 sahaja (ada satu bilik katil queen).Sangat berbaloi bagi aira sebab semua kelengkapan cukup tau; Air-cond, WiFi, Iron, Water Heater, Towel dan Sabun.
chalet teras jernang, chalet murah, homestay bangi, homestay murah di bangi, homestay berhampiran ukm, ukm
room
chalet teras jernang, chalet murah, homestay bangi, homestay murah di bangi, homestay berhampiran ukm, ukm

chalet teras jernang, chalet murah, homestay bangi, homestay murah di bangi, homestay berhampiran ukm, ukm

chalet teras jernang, chalet murah, homestay bangi, homestay murah di bangi, homestay berhampiran ukm, ukm
Dan kali ni, aira ambil bilik untuk 3 orang sahaja dengan bayaran RM80 satu malam. Berbaloi, kan? Actually bilik ni boleh muat 4 orang sebab ada 1 katil queen dan 2 katil single. Aira memang sangat recommend Chalet Teras Jernang bagi siapa yang mencari homestay yang berbaloi dan selesa! kalau berminat, boleh hubungi 019-2843979.

p/s: Ini bukan iklan, ini pengalaman aira sendiri menginap di sini 😉







3 comments:

  1. salam..kite singgah sini..

    kawasan bangi plg best sbb byk kedai2 mkan..hihi

    ReplyDelete
  2. kak wani singgah sini. berbaloi dah tu aira siap wifi lagi.. tanya wifi dulu haaa

    ReplyDelete
  3. murah la rm80 satu malam. hehe. kalau BBB, rumah abang azah dah ada kat situ :)

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)