GLOW GELENGGANG | Merawat Eczema & Panau

Assalamualaikum.

Hai korang! Pernah dengar tentang daun gelenggang? tak pernah? okey ni nak bagithau, nama daun gelenggang dari segi saintifik dikenali sebagai Cassia Alata. Daun gelenggang ini adalah daun dari pokok tumbuhan herba renek dengan ketinggian 1-1.5 meter. Sebenarnya daun gelenggang sangat popular dalam kalangan orang dulu-dulu sebab banyak khasiat darinya terutama dalam rawatan bagi kulit yang bermasalah seperti gatal-gatal, panau, eczema dan lain-lain.  Orang dulu-dulu biasanya ambil daun gelenggang dan tampal tampal dekat tempat yang gatal. Disebabkan daun gelenggang sangat baik dari segi perubatan tradisional dan agak sukar untuk mendapatkannya sekarang, maka terhasil satu produk dari inovasi terhadap daun gelenggang yang dikenali sebagai GLOW GELENGGANG.
sabun gatal, sabun kulit, glow gelenggang, ubat gatal, ubat kulit, ubat panau, ubat resdung, daun gelenggang, gel gelenggang
Glow Gelenggang diformulasi daripada 100% bahan semulajadi yang bebas bahan kimia dan bebas steroid. Produk Glow Gelenggang terbahagi kepada dua jenis iaitu sabun herba dan minyak herba. Kandungan utama dalam produk Glow Gelenggang ini ialah:
  • Herba Gelenggang
  • Habbatus Sauda
  • Argan Oil
  • Olive Oil
  • Susu Kambing
  • Crystal Menthol
glow gelenggang, sabun herba, gelenggang, daun gelenggang, gel gelenggang, sabun gelenggang, ubat gatal, ubat kudis, ubat kurap. ubat panau, ubat kulit, UBAT ECZEMA
sabun herba gelenggang
Glow Gelenggang bukan khusus merawat eczema dan panau je, tapi boleh juga digunakan untuk merawat beberapa masalah kulit lain seperti gatal, bisul, kurap, resdung dan kudis buta. Tapi kalau gatal disebabkan chicken pox, tak sesuai untuk gunakan Glow Gelenggang kecuali untuk chicken pox yang telah kering tau. 
glow gelenggang, sabun herba, gelenggang, daun gelenggang, gel gelenggang, sabun gelenggang, ubat gatal, ubat kudis, ubat kurap. ubat panau, ubat kulit, minyak herba gelenggang, minyak herba
minyak herba gelenggang
Cara menggunakannya pun sangat mudah, hanya dua step sahaja iaitu:
  1. Guna sabun herba setiap kali mandi, 2-3 kali. Sabun ni selamat digunakan untuk muka dan badan.
  2. Picit dan sapu minyak herba sehingga meresap ke dalam kulit. Minyak ini boleh digunakan selepas mandi, sebelum tidur dan bila-bila perlu / semasa gatal.
glow gelenggang, ubat gatal, minya gatal, ubat kulit, ubat masalah kulit, daun gelenggang, gel gelenggang
Pengalaman aira sendiri, bau Glow Gelenggang ni sangat lain dari bau sabun herba lain. Dia punya bau sweet macam vanilla gitu. So, bila sabun dekat badan memang wangi sangat!

Yang bestnya, Glow Gelenggang bukan sahaja merawat masalah kulit gatal-gatal tetapi boleh juga digunakan sebagai skrub badan. lepas tonyoh-tonyoh sikit dekat badan, rasa licin. siapa tak suka kan kalau kulit licin? hihi. Memang banyak fungsi Glow Gelenggang ni, satu produk tapi boleh menyelesaikan pelbagai masalah. Jimat duit kita kalau macam ni, pakej lengkap! hilang masalah kulit, dah tak gatal lagi!

Harga bagi sabun herba/minyak herba ni hanya RM47.00. Tapi kalau beli satu set  (sabun dan minyak), RM70.00 sahaja. Jimat berganda-ganda!

Sekiranya berminat untuk mendapatkan produk GLOW GELENGGANG, boleh hubungi:

WhatsApp: 014-5445951





28 comments:

  1. abe kie nak cuba guna produk ini la..

    ReplyDelete
  2. packaging dia comel. rasa nak beli satu hehe

    ReplyDelete
  3. nice babe, bau dia macam coklat, i dah cuba kat anak-anak i, kurang masalah kegatalan kulit dorang

    ReplyDelete
  4. bagusla produk ni..untuk gatal-gatal..sesuaila untuk sesiapa yang ada ekzmea atau gatal-gatal..laki kita bdan pun tengah gatal-gatal..asyik ambil ubat je..boleh belikan dia ni

    ReplyDelete
  5. Selalu anak kecik ada eczema. Banyaknya bahan2 dalam Glow Gelenggang ni. Pernah dengar pasal daun ni tapi tak pernah guna...

    ReplyDelete
  6. mula2 ingatkan saja2 bagi nama produk tu gelenggang rupanya nama daun.hee
    banyak kebaikan dia,akk kena bli ni sbb klit akk snsitif dan kerap gatal2

    ReplyDelete
  7. Kalau Ada gambar daun nya munkin kenal kot, pasal biasanya lain tempat lain namanya

    ReplyDelete
  8. Huiii nama dia glow gelenggang. Sekali sebut terus melekat kat kepala, hehe. Bagus betul pemilihan jenama dia.

    ReplyDelete
  9. Cute packaging dia. 1st time dengar produk ni. Macam best jer.

    ReplyDelete
  10. Budak2 sekarang ramai sangat dah kena ekzema.. daun gelenggang ni orang guna untuk ubat penyakit gatal-gatal

    ReplyDelete
  11. i like how you snap the product photo with nice garden background!

    ReplyDelete
  12. Kenal sgt daun ni..byk kat kg2..x sangka byk khasiat

    ReplyDelete
  13. memang terbaik la glow gelenggang ni...

    ReplyDelete
  14. Bagus lah produk ni..sekarang ni cuaca tak menentu sekejap panas sekejap hujan. Kulit pun kadang tu mengalami sindrom gatal-gatal je. Boleh la cuba produk ni nanti

    ReplyDelete
  15. ingredients dari bahan2 organik.. bagus..

    ReplyDelete
  16. Saya memang pengguna produk ni... memang best sekali gatal-gatal dekat muka pon hilang.

    ReplyDelete
  17. Memang tak pernah dengar daun gelenggeng ni. Baru tahu kegunaannya. Bagus dah dikomersil untuk sakit2 gatal dll. Menarik untuk dicuba.

    ReplyDelete
  18. Kansungan susu kambing dan minya argan. Wah menarik ni

    ReplyDelete
  19. pertama kali dengar daun gelenggang ni. rupanya boleh merawat ekzema ye. Lagi syok bila daun ini diformulasi sebegini. senang nak guna ye

    ReplyDelete
  20. ni first time tahu pasal produk gelenggang,info produk yang mantap,jemput singgah ke laman sy http://www.vitaminwawa.com/ ,terima kasih ...

    ReplyDelete
  21. Khasiat glow gelenggang ni pun bestnya bila dapat rawat masalah kulit sensitif dan sebagainya.

    ReplyDelete
  22. Produk yg bagus. Mama Dan Syafi tgh guna skrg. Suka sgt bau dia

    ReplyDelete
  23. Best guna produk ni gatal-gatal ada perubahan sikit

    ReplyDelete
  24. Untuk yang selalu gatal2 badan tu elok guna ni. Pilihan yang bijak

    ReplyDelete
  25. good. lengkap satu pakej untuk selesaikan masalah.

    ReplyDelete
  26. fuh terasa nak try pula bila baca ttg glow gelenggang ni

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)