February 19, 2018

Review Freeman Clay Mask Avocado + Oatmeal for Combination Skin

by , in
Assalamualaikum.

Review Freeman Clay Mask Avocado + Oatmeal | Hai korang! last year aira ada review Freeman Clay Mask Lemon + Mint dekat SINI dan alhamdulillah, memang antara top search jugak dekat blog ni. Disebabkan clay mask lemon tu agak harsh untuk kulit muka aira, so aira tak berani nak try clay mask freeman yang lain. Tapi kawan offer yang dia punya untuk try,  Avocado + Oatmeal. So, aira try je lah kann. Thank you kawanku ๐Ÿ˜ƒ
clay mask, best clay mask, clay mask best, clay mask freeman, clay mask for combination skin, freeman avocado and oatmeal
clay mask, best clay mask, clay mask best, clay mask freeman, clay mask for combination skin, freeman avocado and oatmeal

pengalaman aira:

Just nice! memang sesuai dengan kulit muka aira yang jenis combination skin. langsung tak mengeringkan and kesat macam clay mask sebelum ni. satu tips yang boleh apply bila pakai clay mask ni, jangan tunggu sampai ianya kering merekah tau. agak-agak bila kering dan bila kita letak tangan dekat muka, clay mask tu tak melekat dekat tangan. so, boleh terus bilas. seeloknya dengan air suam lah. that's all. korang yang combination skin yang tengah mencari clay mask yang berpatutan, boleh cuba beli Freeman Clay Mask Avocado + Oatmeal ni :) 

February 15, 2018

Wajib Cuba Mee Tarik Xinjiang, Bangi

by , in
Assalamualaikum.

Hai korang! Duduk Bangi wajib lah memulakan misi mencari makanan sedap sebab Bangi ni dikatakan syurga makanan. So, beberapa hari lepas aira and kawan-kawan pergi cuba kedai baru bukak (not so sure bila) iaitu Xinjiang Mee Tarik. Xinjiang Mee Tarik terletak sederet dengan Gulatis Textile dan bersebelahan dengan BSN.
mee tarik bangi, xinjiang mee tarik, dumpling sedap bangi, dumpling sedap selangor, dumpling sedap kl, mee tarik sedap, mee tarik murah, xinjiang

mee tarik bangi, xinjiang mee tarik, dumpling sedap bangi, dumpling sedap selangor, dumpling sedap kl, mee tarik sedap, mee tarik murah, xinjiang

mee tarik bangi, xinjiang mee tarik, dumpling sedap bangi, dumpling sedap selangor, dumpling sedap kl, mee tarik sedap, mee tarik murah, xinjiang
drink section
Special di Mee Tarik Xinjiang, korang beli minimum RM7.80 (mee tarik), korang dapat minuman percuma! Pelbagai pilihan air antaranya ice lemon tea, sasparilla, 100 plus, plum dan lain-lain. And paling penting, korang boleh refill sesuka hati sampai kembung perut tu haaa. hihi. Konsep ni sama dengan kedai mee tarik UKM, so we thought ni cawangan dia tapi rasanya tak kot ๐Ÿ˜ƒ
mee tarik bangi, xinjiang mee tarik, dumpling sedap bangi, dumpling sedap selangor, dumpling sedap kl, mee tarik sedap, mee tarik murah, xinjiang
Mushroom chicken soup noodle
mee tarik bangi, xinjiang mee tarik, dumpling sedap bangi, dumpling sedap selangor, dumpling sedap kl, mee tarik sedap, mee tarik murah, xinjiang
Braised beef noodle
mee tarik bangi, xinjiang mee tarik, dumpling sedap bangi, dumpling sedap selangor, dumpling sedap kl, mee tarik sedap, mee tarik murah, xinjiang
dumpling
Rasa Mee Tarik yang versi sup tu sedap! Versi Goreng pun sedap! Cuma bagi aira, mee tarik dia agak tebal tak senipis yang mee tarik UKM tu. Lepastu, beza Xinjiang Mee Tarik dengan kedai Mee Tarik Warisan Asli dan Mee Tarik UKM, dekat sini takde buat live show tarik mee dekat luar. Itu saja. Then, paling sedap dekat sini mengikut selera ialah dumpling! Dumpling memang juicy sangat sangat (sambil menaip ni pun teringin lagi hahaha). Overall,rate aira untuk Xinjiang Mee Tarik:

Rasa: 5/5
Harga: 4/5
Servis: 4/5

Wajib cuba buat semua penggemar mee tarik dan dumpling! In shaa Allah tak menyesal hihi ๐Ÿ˜‹

February 09, 2018

BALM BAYI TOK SYED | Keperluan bagi Setiap Keluarga

by , in
Assalamualaikum. Hai!

Korang mesti pernah merasai betapa tidak selesanya hidung tersumbat kan? Lagi-lagi kalau cuaca kurang menentu kadang-kadang panas, kadang-kadang sejuk. Aira sendiri tak kira cuaca elok ke tak, asal malam je terasa hidung tak berapa nak baik sampai naik pening. So, memang selalu prepare minyak angin dekat tempat tidur. Tapi sekarang, aira dah tak guna minyak angin tau, aira just guna BALM BAYI TOK SYED, sapu sikit terus rasa selesa sampai pagi!
balm bayi, ubat bayi, balm untuk bayi, balm untuk keluarga, balm untuk semua, balm wangi, best balm, balm tempatan, balm tok syed, balm bayi tok syed, tok syed distribution, good balm, balm for baby, balm for babies
Balm Bayi Tok Syed nama je ada perkataan bayi tapi sebenarnya ia sesuai untuk semua pringkat umur; bayi, kanak-kanak mahupun dewasa. Buktinya, aira sendiri guna pastu siap share dengan abang dan mak juga. Hihi. Balm bayi Tok Syed sememangnya wajib dimiliki oleh setiap isi keluarga kerana ia merupakan balm serbaguna yang sangat bagus untuk melegakan batuk, selsema dan hidungtersumbat.

Balm Bayi Tok Syed telah melalui beberapa peringkat R&D dan didapati kandungan di dalam balm serbaguna ini penuh dengan kebaikan dan mampu memberi kesan yang sangat baik kepada penggunanya sama ada lelaki mahupun wanita. Hal ini kerana, sebahagian besar isi kandungan bahan-bahanya diperkaya daripada bahan-bahan warisan herba sepanjang zaman yang halal dan suci.
balm bayi, ubat bayi, balm untuk bayi, balm untuk keluarga, balm untuk semua, balm wangi, best balm, balm tempatan, balm tok syed, balm bayi tok syed, tok syed distribution, good balm, balm for baby, balm for babies
Antara kandungan utama dalam Balm Bayi Tok Syed ialah:
  • Beeswax
Beeswax juga dikenali sebagai lilin lebah, merupakan pekatan bahan asli yang dihasilkan dari lebah serta dapat membantu masalah radang kulit.
  • Minyak Kelapa Dara
Memberi keselesaan pada permukaan kulit dan merupakan minyak yang diiktiraf kebaikannya di seluruh dunia.
  • Minyak Bunga Matahari
Minyak bunga matahari mengandungi vitamin E dan asid lemak omega 6 yang menjadikannya sangat efektif untuk urutan luaran.
  • Pati Minyak Lavendar
Aromaterapi yang bukan sahaja untuk menenangkan diri dari tekanan tetapi kebaikannya turut terbukti bagi merawat demam dan selsema.
balm bayi, ubat bayi, balm untuk bayi, balm untuk keluarga, balm untuk semua, balm wangi, best balm, balm tempatan, balm tok syed, balm bayi tok syed, tok syed distribution, good balm, balm for baby, balm for babies
Sejak aira guna Balm Bayi Tok Syed seminggu lebih ni, memang teramat puas hati! sangat melegakan hidung yang tersumbat hampir setiap malam ni. Aira macam taknak la cakap best sorang diri kan, so aira bagi jugak kawan-kawan try dan semuanya kata best, berangin yang mengasyikkan dan wangi yang boleh diterima! Dah kalau puas hati macam ni, aira pun bagi feedback dekat Tok Syed melalui whatsapp dan jugak video sebagai bukti yang aira memang pengguna yang sangat berpuas hati dengan kebaikan Balm Bayi Tok Syed.
balm bayi, ubat bayi, balm untuk bayi, balm untuk keluarga, balm untuk semua, balm wangi, best balm, balm tempatan, balm tok syed, balm bayi tok syed, tok syed distribution, good balm, balm for baby, balm for babies, feedback bal bayi, feedback tok syed

Harga bagi satu bekas Balm Bayi Tok Syed dengan berat 45g ialah RM80 sahaja. Bagi mereka yang ingin tahu lebih lanjut dan mencuba sendiri Balm Bayi Tok Syed, boleh hubungi pihak Tok Syed Distribution Sdn Bhd melalui media sosial berikut:

Whatsapp : 016-826 2990






February 06, 2018

Homestay Pilihan di Bandar Baru Bangi

by , in
Assalamualaikum. Hai ๐Ÿ˜Š

Homestay Pilihan di Bandar Baru Bangi | Since aira study dekat Bangi, bila perlu family akan datang. Sejak datang ke Bangi, homestay yang menjadi pilihan kami sekeluarga ialah Chalet Teras Jernang. Kenapa? sebab utama ialah kerana berdekatan dengan UKM Bangi, lebih kurang 5 minit je. Selain tu, Chalet Teras Jernang juga berdekatan dengan KPTM dan Uni-KL. Yang penting, kedudukan Chalet Teras Jernang sangat strategik, and dekat juga dengan Bangi Sentral!
chalet teras jernang, chalet murah, homestay bangi, homestay murah di bangi, homestay berhampiran ukm, ukm
receptionist
chalet teras jernang, chalet murah, homestay bangi, homestay murah di bangi, homestay berhampiran ukm, ukm
ruangan santai
Chalet Teras Jernang juga ada beberapa pakej bilik bermula dari seorang sehingga 7-8 orang dewasa. Bayaran pula bergantung kepada keluasan bilik. Means kalau ramai, makin besar bilik dan bayaran pun besar lah. Family aira pernah ambil ruangan untuk 6-7 orang, harga satu malam RM140 sahaja (ada satu bilik katil queen).Sangat berbaloi bagi aira sebab semua kelengkapan cukup tau; Air-cond, WiFi, Iron, Water Heater, Towel dan Sabun.
chalet teras jernang, chalet murah, homestay bangi, homestay murah di bangi, homestay berhampiran ukm, ukm
room
chalet teras jernang, chalet murah, homestay bangi, homestay murah di bangi, homestay berhampiran ukm, ukm

chalet teras jernang, chalet murah, homestay bangi, homestay murah di bangi, homestay berhampiran ukm, ukm

chalet teras jernang, chalet murah, homestay bangi, homestay murah di bangi, homestay berhampiran ukm, ukm
Dan kali ni, aira ambil bilik untuk 3 orang sahaja dengan bayaran RM80 satu malam. Berbaloi, kan? Actually bilik ni boleh muat 4 orang sebab ada 1 katil queen dan 2 katil single. Aira memang sangat recommend Chalet Teras Jernang bagi siapa yang mencari homestay yang berbaloi dan selesa! kalau berminat, boleh hubungi 019-2843979.

p/s: Ini bukan iklan, ini pengalaman aira sendiri menginap di sini ๐Ÿ˜‰







February 02, 2018

GLOW GELENGGANG | Merawat Eczema & Panau

by , in
Assalamualaikum.

Hai korang! Pernah dengar tentang daun gelenggang? tak pernah? okey ni nak bagithau, nama daun gelenggang dari segi saintifik dikenali sebagai Cassia Alata. Daun gelenggang ini adalah daun dari pokok tumbuhan herba renek dengan ketinggian 1-1.5 meter. Sebenarnya daun gelenggang sangat popular dalam kalangan orang dulu-dulu sebab banyak khasiat darinya terutama dalam rawatan bagi kulit yang bermasalah seperti gatal-gatal, panau, eczema dan lain-lain.  Orang dulu-dulu biasanya ambil daun gelenggang dan tampal tampal dekat tempat yang gatal. Disebabkan daun gelenggang sangat baik dari segi perubatan tradisional dan agak sukar untuk mendapatkannya sekarang, maka terhasil satu produk dari inovasi terhadap daun gelenggang yang dikenali sebagai GLOW GELENGGANG.
sabun gatal, sabun kulit, glow gelenggang, ubat gatal, ubat kulit, ubat panau, ubat resdung, daun gelenggang, gel gelenggang
Glow Gelenggang diformulasi daripada 100% bahan semulajadi yang bebas bahan kimia dan bebas steroid. Produk Glow Gelenggang terbahagi kepada dua jenis iaitu sabun herba dan minyak herba. Kandungan utama dalam produk Glow Gelenggang ini ialah:
  • Herba Gelenggang
  • Habbatus Sauda
  • Argan Oil
  • Olive Oil
  • Susu Kambing
  • Crystal Menthol
glow gelenggang, sabun herba, gelenggang, daun gelenggang, gel gelenggang, sabun gelenggang, ubat gatal, ubat kudis, ubat kurap. ubat panau, ubat kulit, UBAT ECZEMA
sabun herba gelenggang
Glow Gelenggang bukan khusus merawat eczema dan panau je, tapi boleh juga digunakan untuk merawat beberapa masalah kulit lain seperti gatal, bisul, kurap, resdung dan kudis buta. Tapi kalau gatal disebabkan chicken pox, tak sesuai untuk gunakan Glow Gelenggang kecuali untuk chicken pox yang telah kering tau. 
glow gelenggang, sabun herba, gelenggang, daun gelenggang, gel gelenggang, sabun gelenggang, ubat gatal, ubat kudis, ubat kurap. ubat panau, ubat kulit, minyak herba gelenggang, minyak herba
minyak herba gelenggang
Cara menggunakannya pun sangat mudah, hanya dua step sahaja iaitu:
  1. Guna sabun herba setiap kali mandi, 2-3 kali. Sabun ni selamat digunakan untuk muka dan badan.
  2. Picit dan sapu minyak herba sehingga meresap ke dalam kulit. Minyak ini boleh digunakan selepas mandi, sebelum tidur dan bila-bila perlu / semasa gatal.
glow gelenggang, ubat gatal, minya gatal, ubat kulit, ubat masalah kulit, daun gelenggang, gel gelenggang
Pengalaman aira sendiri, bau Glow Gelenggang ni sangat lain dari bau sabun herba lain. Dia punya bau sweet macam vanilla gitu. So, bila sabun dekat badan memang wangi sangat!

Yang bestnya, Glow Gelenggang bukan sahaja merawat masalah kulit gatal-gatal tetapi boleh juga digunakan sebagai skrub badan. lepas tonyoh-tonyoh sikit dekat badan, rasa licin. siapa tak suka kan kalau kulit licin? hihi. Memang banyak fungsi Glow Gelenggang ni, satu produk tapi boleh menyelesaikan pelbagai masalah. Jimat duit kita kalau macam ni, pakej lengkap! hilang masalah kulit, dah tak gatal lagi!

Harga bagi sabun herba/minyak herba ni hanya RM47.00. Tapi kalau beli satu set  (sabun dan minyak), RM70.00 sahaja. Jimat berganda-ganda!

Sekiranya berminat untuk mendapatkan produk GLOW GELENGGANG, boleh hubungi:

WhatsApp: 014-5445951