Kedai Cermin Mata Terbaik di Bachok, Kelantan!

Assalamualaikum. Hai 😊

Aira baru siap tukar kanta cermin mata selepas 3 tahun guna kanta yang sama. Disebabkan bingkai masih elok, kira jimat duit sikit buat kanta je. First time aira jejak Aris Optometrist di Bachok sebab sebelum ni tak perasan pun kedai tu. Aris Optometrist terletak berhampiran dengan traffic light Pejabat Tanah dan Jajahan Bachok.

kedai cermin mata, cermin mata bachok, spek mata
Aris Optometrist

koleksi cermin mata, kedai cermin mata
koleksi bingkai

koleksi cermin mata, kedai cermin mata, optometrist
koleksi binkai
harga cermin mata, harga bingkai cermin mata
harga pakej kanta

ruang menunggu, kedai cermin mata
ruang menunggu


bilik pemriksaan mata, kedai cermin mata
bilik pemeriksaan mata

bilik pemeriksaan mata, alat pemeriksaan mata
bilik pemeriksaan mata

based on my first experience, layanan staf di Aris Optometrist sangat bagus dan terbaik! First time aira buat pemeriksaan mata yang sangat details. kalau sebelum ni, pemeriksaan mata just untuk tentukan power tapi kali ni bukan sahaja tentang power tapi termasuk juga nasihat tentang cara-cara penjagaan mata dengan betul, cara exercise mata dan cara untuk rehatkan mata dari kepenatan. That's all amazing sebab ada benda yang aira baru tahu. 

selain itu, tempoh siap kanta cermin mata memakan masa 3 hari bekerja sahaja kalau tiada stok di kedai manakala pemasangan kanta baru di bingkai lama hanya satu jam. Memang aira just tunggu dekat kedai tu je. Tapi sebenarnya, kalau kanta yang kita beli ada stok di kedai, satu jam pun boleh siap semua.

Yang lagi best, lepas siap terus boleh pakai tanpa rasa pening! Kebiasaanya kalau kanta cermin mata baru akan mengambil masa juga untuk sesuaikan diri tapi bila buat dekat Aris Optometrist, memang langsung tak rasa pening lepas siap. ini semestinya sebab kepakaran semasa melakukan pemeriksaan mata. really recommend you guys to be here!! 

Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi:

09-778 0523
atau
FB page: Aris Optometrist

11 comments:

  1. Boleh dikatakan kategori murah pakej dorang eh? Yang mc+photogrey tak silap ira pernah try tanya satu kedai opt nak masuk rm3++ termasuk bingkai apa semua. Berhuhuhu kita dengar

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah murahh. aira ada jugak tanya harga bingkai. yang latest sekarang orang pakai harga 60 je :D

      Delete
  2. Cawangan di daerah lain ada ke? Abe kie rasa mcm nk tukar speks je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni takde lagi abe kie, juah plok kalu dari tm maghi bachok. hehe

      Delete
  3. Akk jenis kuat silau mmg kena wat spek tp tak terbuat2.
    mmg bgus la kedai ni siap bg tips pnjgaan mata

    ReplyDelete
  4. mesti best g kedai nie.puas hati tu lynn dorg

    ReplyDelete
  5. nice la. good package as well.

    ReplyDelete
  6. baca entry ni tingat da setahun tak pegi check mata hehe..

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)