Tips Bibir Cantik dengan 3 Bahan Mudah

Assalamualaikum. Hai 😊

semua orang suka bibir cantik tak kira perempuan atau lelaki. Tapi of course perempuan lebih mementingkan kecantikan bibir, sebab tu wujudnya lipstik pelbagai warna. lepas dah pakai lipstik sepanjang hari, kadang-kala bibir  kita akan kering dan menggelupas. satu tips yang sangat membantu untuk merawat masalah ni ialah dengan melakukan lip scrub! lip scrub berfungsi sama juga seperti skrub muka iaitu untuk menanggalkan sel kulit mati. 

Tips bibir cantik dengan 3 bahan mudah
source: google image
Banyak juga produk skrub bibir di pasaran, murah dan mahal semua ada. tapi aira guna bahan semulajadi je, semua bahan ada dalam rumah. Bahan-bahannya ialah: 

Castor Sugar, Madu dan Olive Oil. 

campurkan semua bahan di atas. sapukan di seluruh permukaan bibir. sambil sapu, sental jugak sikit-sikit. jangan kuat sangat nanti terlebih sakit pulak. lebih kurang seminit hingga dua minit sapu dan sental, bilas dengan air. jangan lupa untuk skrub bibir ni paling kurang 3-4x seminggu. hasilnya memang awesome guys, korang kena cuba! 

5 comments:

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)