3 Movie Korea yang Wajib Korang Layan!

Assalamualaikum. Hai 😊

sekarang aira banyak layan movie. no more drama korea sebab penat nak marathon berpuluh-puluh episod. Top 3 movie pilihan aira ialah:

1) Midnight Runner 

movie korea terbaik, movie korea lucu, movie korea
source: google image
Midnight Runner ialah movie baru yang dibintangi oleh Park Seo Joon dan Kang Ha Neul. Secara ringkasnya, ia menceritakan tentang dua orang ahli baru akademi polis yang cuba menyelamatkan sekumpulan gadis yang diculik oleh penjenayah (penjenayah menggunakan gadis-gadis ini untuk sindiket penjualan ovum mereka). aira rate 10/10. memang best sangat! kelakar but at the same time penuh action. rugi kalau tak tengok!

2) The Man From Nowhere

movie korea best, movie korea terbaik
source: google image
The Man From Nowhere mengisahkan tentang seorang lelaki yang anti-social, didekati oleh seorang kanak-kanak perempuan. Tiba-tiba kanak-kanak tu hilang dan dia mula mengesyaki sesuatu. Review penuh aira ada up entry dekat SINI. This movie pun wajib tengok! aira rate 9.8/10. kalau mudah tersentuh, boleh nangis tengok cerita ni sebab aira ada recommend dekat sorang ni, end up dia menangis sebab sedih sangat 😃

3) The Flu

movie kore, movie action korea, the flu korean movie
source: google image
The Flu menceritakan tentang satu wabak yang merebak di Korea akibat kedatangan pendatang asing. Soo-Ae seorang doktor, mula mencari penawar kerana anaknya turut dijangkiti wabak tersebut. Cerita ni banyak suspens. review penuh dekat SINI. aira rate 8/10. recommended!

selamat menonton!

5 comments:

  1. Tiga-tiga cerita tu memang best.. Ohsem..

    ReplyDelete
  2. best ar cerita dia..aku sudah tengok..:)..

    ReplyDelete
  3. Thnks share ni aira. nnti bila2 free leh layan, hee

    ReplyDelete
  4. hehehe nak tengokla yang Park Seo Joon tu haaaih =D

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)