Review Faraalipbutter by Fara Hanim Razak

Assalamualaikum. Hai 😊

Good morning semua! harap semua sihat walafiat harini. Kali ni review barangan yang aira beli sendiri, this is non-paid review.  korang pernah dengar tak faraalipbutter? kalau korang fans kepada farahanimrazak, mesti korang tahu yang faraalipbutter adalah hasil produk dari beliau. mesti korang kenal dia, cantik pastu tengah pregnant twin pulak. hehe. so, aira memang follow ig dia sejak lama dulu, sebelum dia keluarkan produk lagi. lepas dia keluarkan produk faraalipbutter, terus tak terhenti melintas di hati untuk beli jugak. setelah lama perhatikan feedback di instagram, banyak komen yang positif, mestilah makin teringin untuk mencubanya sendiri. 

faraalipbutter, lip balm farahanim
faraalipbutter

Product name: 
Antioxidant Faraalipbutter Caramel Mint

Price: 
RM55

Description: 
Faraalipbutter packed with nourishing jojoba oil, sunflower seeds, beeswax and olive to keep your lips hydated and beautifully protected

faraalipbutter, lip balm
faraalipbutter

My review:

of course benda pertama yang sangat menarik hati ialah packaging! packaging sangat lawa, cantik dan cute. perempuan kan suka dengan benda cute. about the lipstick, banyak benda yang tak sama dengan feedback tapi ni bagi aira okey. jangan kecam. first, bila nak oles macam susah sikit, tak smooth. second, faraalipbutter ni sebenarnya ada flavor iaitu caramel mint so i thought bau yang biasa biasa je tapi rupanya aira tak boleh bau ni. bau yang sangat pelik dan kuat bagi aira untuk letakkan di bibir. bau yang boleh memeningkan kepala haha dasyat kan? aira pun cuba tanya mak, sebab takut aira tersalah bau ke ape tapi mak pun kata mak tak boleh dengan bau kuat macam ni. third, bila dah apply, acah-acah nak jilat sikit sebab nak tahu rasa apa dan hmm menyesal jilat weh. serius, rasa pelik, tak boleh tolerate πŸ˜‚ Tapi ini semua bagi pandangan aira semata-mata, bagi orang lain mesti pengalaman berbeza kan? sebab ada je yang suka bau dan rasa mint, terpulang pada diri sendiri. 

that's all. kalau tanya i nak repeat ke tak, korang rasa? hehe sorry of course nope tapi aira tetap peminat fara hanim okeyyy hihi πŸ˜ƒ 


9 comments:

  1. tengah recall siapa eh fara hanim ni hahaha packaging dia memang kiut! terima kasih review kalau tak mesti terbeli haha ><

    ReplyDelete
  2. dia macam lip balm eh? sebab sekarang ni Nurul memang sensitif sangat bila pakai lipstik..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah fungsi macam lip balm, memang kulit rasa smooth je pakai tapi bau yang menghalang aira untuk pakai. kalau suka mint, boleh try ni sebab ada rasa berangin jugak :)

      Delete
  3. suke kotak dye sbb comelllll

    jmput la join n meriahkan GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  4. sayang lah kalau bau tak sedap sebab bibir tu pun dekat je dengan hidung hahaha

    ReplyDelete
  5. akak singgah sini ,,cantik la plak packaging dia.. warna pun pink soft

    ReplyDelete
  6. Heheh baru je teringin nk try baca review mcm xbapa best plak πŸ˜… thanks review!

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)