Printcious.com Precious Gift By Your Heart

Assalamualaikum. Hai 😊

Helo korang! apa khabar semuanya? aira harap semua sihat walafiat ye. korang pernah dengar tentang website printcious dan tagline nya Precious Gift By Your Hearttak? Aira haritu kan ada usya website printcious ni sebab nak cari barangan apa yang sesuai untuk dijadikan hadiah sempena birthday someone. itu pun sebab terbaca dari penulisan blogger lain tentang mudah, senang dan best membeli barang-barang di sini. so apa lagi..  aira terus terjah website printcious dan cari apa yang menarik dan sesuai. 

untuk pengetahuan korang, Printcious adalah sebuah laman web yang wajar menjadi pilihan sekiranya korang mencari hadiah yang unik kepada si penerima. kenapa unik? Bagi aira, keunikan dan tarikan Printcious ni adalah kerana kita boleh buat atau mereka design kita sendiri di atas barang yang disediakan seperti mug, t-shirt, rompers, button badge, puzzle, mousepad, phone cases, apron, luggage tags dan lain-lain. Design yang boleh kita reka bukan sahaja teks semata-mata tetapi termasuk juga gambar-gambar personal dari kita sendiri. menarik kan? Lagi menarik kalau kita beri hadiah kepada yang tersayang dan tampal gambar dia sekeping, memang senyum sampai ke telinga agaknya. hehe. Tapi, sebenarnya kalau hadiah yang kita boleh customized kebiasaannya akan lebih dihargai oleh si penerima, betul tak? 

customized hadiah

The best thing ever is hari ni hari terakhir #MYCYBERSALE so korang boleh shopping dan customized barang-barang  pilihan hati untuk super jimat sehingga 70%! Jangan lepaskan peluang keemasan ini tau sebab ia jarang sekali berlaku!

selain tu, aira memang suka sangat bila masuk website Printcious sebab sangat mudah dan teratur untuk cari keperluan kita. contohnya di pilihan menu atas, terdapat pilihan shop, create dan gift. Part yang sangat best ialah gift sebab printcious telah mengklasifikasikan hadiah yang sesuai mengikut gender dan lain-lain seperti klasifikasi 'for him', 'for her', 'for husband', 'for wife' serta hadiah bagi majlis-majlis tertentu seperti birthday, wedding, engagement, father's day, mother's day, graduations dan sebagainya. perfecto! Tak perlu pening nak fikir kalau pergi wedding bestie nak bagi hadiah apa supaya dia ingat yang ni present dari kita sebab kita boleh design letak nama kita dekat barang tu. its a yeayyy guyss 😃

So, macam mana nak customized dan order barangan dari Printcious? Seperti yang dinyatakan di dalam screenshot di bawah ini, kita perlu melalui 4 STEP tetapi sebelum tu haruslah menjadi member printcious. pendaftaran boleh dilakukan di SINI

So, firstly pilih kategori barangan yang kita inginkan seperti senarai di bawah:

customized barang
kategori printcious

customized hadiah
1) Aira pilih T-shirt Cotton
Second, start designing barangan kita sama ada tambah teks atau gambar
customized hadiah
2) Aira pilih color oren dan tulisan simple
Thirdly, kalau dah puas hati dengan design kita, boleh terus ke Add to Cart atau kalau belum puas hati, boleh edit lagi..
customized hadiah
3) Add to Cart
 forthly, proceed to check out kalau barang sudah mencukupi
customized hadiah
4) check out the item

 lastly,
 penuhkan maklumat shipping address, shipping method dan proceed kepada pembayaran
maklumat shipping address dan pembayaran

Siap! so kita hanya perlu tunggu posmen datang depan rumah dalam tempoh 7 hari bekerja ya 😊 Mesti rasa tak sabar nak tengok design sendiri kan? ya lah, kita bukan berseni tapi suka hati nak jadi designer. haha tapi its okey! itu hak customer yang diberikan oleh pihak printcious untuk menjadi designer barangan tersendiri. 

so apa lagi, terus ke website Printcious dan membeli barangan untuk diri sendiri atau hadiah kepada yang tersayang. untuk maklumat lanjut, anda boleh layari:


23 comments:

  1. sha tengah tunggu parcel jugak ni haha

    ReplyDelete
  2. aik dah ada tshirt berwarna ye... bgs la...

    ReplyDelete
  3. salam kunjung dri www.lokmanamirul.com

    ReplyDelete
  4. selalu dpt offer mcm ni di emel tp abe kie abaikan je. maybe lps ni abe kie order kot? huhuhuhu

    ReplyDelete
  5. Salam singgah. Jom join GA saya, anda dijemput! :D

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/10/tak-nak-sunyi-sepi-lagi-giveaway-by.html

    ReplyDelete
  6. I have tried their service and done print out on mug n t-shirt.

    ReplyDelete
  7. Eyra next year hadiahkan akak hadiah cantik2 dari sini tau...hehehee...

    ReplyDelete
  8. I like their personalise printed t-shirt. I can put my children photo with the captions.

    ReplyDelete
  9. Hihi menarik boleh customized brg nk hadiah pada customer.

    ReplyDelete
  10. Bgus ni..boleh buat baju family...thanks for sharing

    ReplyDelete
  11. akk suka printcious ni..web dia user friendly

    ReplyDelete
  12. Best jugak ada service macamni. untuk gift lagi best .

    ReplyDelete
  13. Baru planning nak order nanti! Tertarik dengan beg dengan mug tu

    ReplyDelete
  14. Best order dekat Printcious ni.. senang sangat nak reka hadiah sendiri. Klik2 je dah siap.

    ReplyDelete
  15. Servis yang baik buat pelanggan. Senang.. design macam mana pun boleh kan.

    ReplyDelete
  16. Dah 3 item buat dgn printcious ni. Memang puas hati

    ReplyDelete
  17. Dah try service printious ni. Dapat print gambar kat mug.

    ReplyDelete
  18. Memang suka dengan Printcious ni. Haritu dah tempah mouse pad kat situ. Best sebab boleh DIY.

    LiaHasty
    www.liahasty.com

    ReplyDelete
  19. Tertiba rasa macam nak design baju sendiri... 70% diskaun tue

    ReplyDelete
  20. Bestnye service nie, can make presents for family and friends.

    ReplyDelete
  21. Senang nak buat cenderahati dengan web ni. DIY je senang.kan

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)