Nature Republic Aloe Vera Melembapkan Kulit

Assalauamualaikum. Hai 😊

Harini aira berminat untuk kongsikan pengalaman menggunakan Nature Republic Soothing & Moisture Aloe Vera. Aira beli ni sebulan yang lepas sebab teringin nak shopping di hermo.my + time ni takde pakai moisturizer dekat muka, so untuk dapatkan free postage aira beli satu barang dari Etude House. hihi. so, let me introduce this product!

Product info:

➧ Nature Republic Soothing & Moisture Aloe Vera 92%
➧ Made in Korea
➧ 300ml


image how to use aloe vera gel
source: hermo.my

Functions:

Moisturizing cream or mask pack, base make-up, after shave cream, hair treatment, relax swollen eyes, nail essence, body care, mask pack for relaxing sunburns

 Tekstur yang ringan dan tidak melekit!

My personal review:

Memandangkan banyak review kata aloe vera baik letak dekat muka, so aira cuba gunakannya. And so sad, kulit muka aira tak boleh terima. Oh btw, aira jenis kulit muka combination. I'm not sure why, tapi makin banyak pulak jerawat kecil-kecil dekat dahi sampai mak pun perasan. sobsob. Terus aira berhenti pakai selepas tiga hari.

BUT, aloe vera ni mungkin tak sesuai dekat kulit muka aira tapi ia sangat sesuai untuk penjagaan kulit di tubuh badan. So, aira gunakannya sebagai lotion dekat kaki dan tangan. memang best sebab sejuk, tak melekit, mudah untuk apply dan wangi sangat! Selain itu, aira gunakannya juga untuk penjagaan rambut. memang best, tapi untuk kesan yang lebih efektif mestilah kena apply selalu. Tak boleh malas 😗

Harga: RM14.00
Re-purchase? Maybe yes.

Have a nice day everyone!

5 comments:

  1. selalu nampak orang guna ni. teringin gak nak try. murah pun murah kan.

    ReplyDelete
  2. Teringin jugak nak guna tapi takut beli jadi malas hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha ni memang simptom yang selalu perempuan alami, Aira pun camni gak >,<

      Delete
  3. produk berasaskan Aloe Vera memang best!

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)