Cara Mudah Berkomukasi dengan Digi Helpline

Assalamualaikum. hai korang! 😊

apa khabar harini? aira harap semua sihat dan baik-baik je ye.. korang pernah tak mengalami masalah bekenaan dengan syarikat telco? mesti pernah kan, mesti pernah ada soalan-soalan yang nak ditanya tapi malas nak call hotline centre. kadang-kadang malas nak call sebab kena dengar dengan teliti dulu pastu kena press number itu ini pastu semua tu memakan masa untuk sampai ke perkhidmatan pelanggan. right? so, kelmarin aira pun ada juga beberapa persoalan tapi lupa nak tanya waktu pergi digi centre. bila balik aira cari di contact us, ada live chat rupanya, why not kalau cuba..


so, how it works? conversation akan dimulakan selepas kita melakukan pengesahan nombor hp yang digunakan. dalam masa lebih kurang dua minit, akan ada pegawai perkhidmatan pelanggan yang menyapa kita dengan memperkenalkan diri dan ayat biasa seperti "ada apa-apa yang boleh saya bantu?" haaa gituu. hehe



maka tanyalah segala persoalan yang lupa ditanya di Digi store Kota Bharu. its about unlimited internet yang berharga RM150/month. my brother dah buat melalui online tapi tak valid. kenapa pilih postpaid Digi di rumah instead of TM wifi, Unifi, Maxis,Yes dan lain-lain? Sebenarnya semua tu tak berfungsi di area rumah aira, takde line. hm sadisss. macam aira tinggal di gua jeee! tapi nak buat macam mana lagi kan, bukan boleh paksa mereka pasang line kat rumah pun. moga nanti kalau dah ramai yang report, mereka akan pasangkan TM or ape-ape yang lebih baik. huhu. So, back to the topic, Digi Live Chat sangat mudah, seriously. kalau korang ada hal tak boleh reply chat dia cepat-cepat, dia tak marah pun cuma dia akan keluar notis yang chat itu akan tamat dalam masa dua minit. But still kalau tamat dan masih perlukan bantuan, boleh je reply chat tu. senang kan? korang pernah guna tak macam ni?






6 comments:

  1. yeayyy! sa pun dg.Bolehlah cuba lepasni..kebiasaanya sa kalo ade masalah,terjah terus center dG nii.

    ReplyDelete
  2. limited tenet RM150... ok gak tu... siap leh live chat lg...

    ReplyDelete
  3. pernah ! redone pun ade livechat jugak sekarang :) senangkan? tkde la nk menunggu diaorg jawab panggilan.

    ReplyDelete
  4. wow!! makin kehadapan digi.
    Aku x pernah lagi pakai digi so tak tahu ada ni.

    ReplyDelete
  5. line digi lebih lajur drp TM wifi sebenarnya..abe kie yg guna unifilite pun meme geram dgn service TM nih!

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)