Kelas Roti di Kemaman (Fitry'z Kitchen)


Assalamualaikum.

Alhamdulillah. satu lagi wishlist untuk buat sementara menunggu konvokesyen done!! Dah lama cari kelas membuat roti. Haritu saja-saja search dekat Fb dan terjumpa satu post tentang kelas ni, terus contact. Ok, harga kelas kak Fitry ni sangat murah! First time jumpa murah macam ni iaitu RM35 sahaja. Walaupun jauh dari rumah ke Kemaman (taklah jauh sangat sebenarnya, lebih kurang 45minit) tapi yakinkan juga mak untuk izinkan drive sebab tak biasa jalan ni. Alhamdulillah, berbaloi sangat kelas kak Fitry ni, murah dan sedap. 5 jenis roti diajar:

1) Rotiboy
2) Roti Sarang Lebah, sos butterscotch
3) Roti Kacang/ Ulat Bulu
4) Roti Mini Piza
5) Roti Sausage Twist

macam iols pula cikgunya 😂

peserta maksimum 14 orang satu sesi

rupa bila amatur macam aku buat. haha

Roti Sarang Lebah, my favorite memang sedap giler! this one hasil tangan iols k 😊

Sampai je rumah, belum pape lagi dah habis.  apa maknanya tu? sedap lah. hehehe. Rotiboy, Roti Kacang dan Roti Sarang Lebah memang favorite sepanjang zaman. lembut dan sedap sangat. Sesiapa yang berminat dan berada berdekatan area Kemaman, boleh contact kak Fitry melalui Fb: Fitry Sanani atau like Fb page: Fitry'z Kitchen

8 comments:

  1. wah bestnya ! RM 35 berbaloi gila price tuu dengan ilmu yg kita dpt hehe

    ReplyDelete
  2. wuuuuu.. nanti bolehlah pass-pass ke sini. nak makan sambil tengok anggur yang saya tanam berbuah (harap faham >.<) hahahahha

    ReplyDelete
  3. seronok dapat join jelas buat roti ye..lepas ni boleh buat sendiri dah..

    ReplyDelete
  4. wahhh, seronoknyaaa main masaka2..")

    ReplyDelete
  5. terliur terus tengok roti sarang lebah tu

    ReplyDelete
  6. seriuss! i dah lama tunggu n cari mana2 kelas bakery and jahitan untuk isi masa cuti i nanti! siap2 tahu kelas buat roti area KL please inform me!

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)