Dah Mula Buat Roti..

Assalamualaikum. Hai 😊

Sejak masuk kelas roti [entri tentang kelas roti ada dekat SINI ], aira dah mula rajin menguli doh roti sana sini. Yelaa, nak roti cantik dan sedap mestilah kena banyakkan praktis. Practice makes perfect right? Hari ahad lalu, buat roti pastu ada lebih banyak, suruh anak buah bawak pergi sekolah, share dengan kawan-kawan dia, minta pendapat bagai. Alhamdulillah next day dah terjual Roti Boy 20 biji dan Roti Sarang Lebah 10 biji πŸ˜‡

roti boy

roti sarang lebah

Bila menguli sendiri, ada je idea nak buat roti lain. Bila tengok dalam peti ada sosej dan Mozarella cheese, maka terhasillah roti piza cheese leleh niii. Ya Allah makan panas-panas memang ngammm giler lah, rasa nak buat lagiiii πŸ˜‹

roti pizza

Doakan moga permulaan bisnes kecil-kecilan aira ini berjaya. Ameen.
btw, handphone aira sakit tenat dah seminggu, tak hidup terus. Dan seminggu juga tak buka whatsapp dan sebagainya. haha. Terima kasih brader bagi pinjam kamera phone πŸ˜‰

8 comments:

  1. Nampak sedap.. semoga maju jaya.. n

    ReplyDelete
  2. Best nya pandai buat roti.. roti boy sedap nya!

    ReplyDelete
  3. GV doakan biznes kak eyra maju dan berjaya dengan jayanya. InsyaAllah. Aamin. Roti boy mesti sedap tu. hihi. :D

    ReplyDelete
  4. Bestnya pandai meroti.. Guna BM x? All the best aira. Semoga berjaya dlm bisnes. Aamiin



    Jemput baca bahaya soya risiko kepada cyst. Betul ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak guna pun kak, pakai mixer je. in shaa Allah ada rezeki lebih sikit nak beli BM :D

      Delete
  5. Nampak sedap rotiboy tu. Join kelas mana tu, ya? Nisa teringin sangat nak belajar menguli. seronok juga sekiranya ada business kecil-kecilan sebagai side income.

    http://panphila.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. aira join kelas dekat kemaman, ada update pasal kelas tu dekat sini :)

      https://eyranasrin.blogspot.my/2017/08/kelas-roti-di-kemaman-fitryz-kitchen.html

      Delete

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)