Sabah Trip part iv

Assalamualaikum, hi !

Day 4:
Muzium Kota Kinabalu.

pelancong kan? haruslah pergi juga tempat bersejarah. haha
hanya perlu tunjukkan kad matrik sebab kalau student dapat masuk free je, kalau tak bawa kad matrik, silalah membuat bayaran masuk RM2 :)









dalam muzium tak boleh tangkap gambar, so outdoor je la.
ku sangkakan kecil saja, rupanya sangatlah luas! penat jalan, panas lagi~
taman herba tak jejak pun sebab jauh sangat. haha jemah-jemah semua malas :p



anak mak tanya pak cik google pastu confirm dengan akak-akak. haha ><
dan malamnya ke Pasar Filipina.
biasalah, mak-mak kami kirim barang. mak aku kirim udang kering (boleh pulak aku confuse udang kering dan udang baring, kemain aku google bagai haha). padahal kat kota kinabalu ni memang famous dengan udang kering yang murah. bahagian anak-anak ni, amlplang je la jawabnya :D
dont worry, nanti barang-barang ni diorang akan pack dalam kotak kemas-kemas sebab diorang pun tahu kita datang dari semenanjung, senang di bawa gitu..
pastu beli t-shirt untuk diri sendiri and BFF, keychain untuk kawan-kawan baik. yang geramnya, aku kemain tawar menawar harga dengan skill yang ada untuk t-shirt tapi dia tak bagi jugak huhu --"

one more part soon~
:)

1 comment:

  1. hai...Yaya Cendana BW (NO.5) dari blog uzu Emas Putih BW sini....dah follow sini...harap sudi follow yaya blek.. :) mohon komen murni di sini...tq... :)

    http://www.yayacendana.com/2015/09/review-telur-pindang-nordin-terkenal-di.html

    ReplyDelete

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)