March 29, 2015

AGM BSMMCUKM ke-28

by , in
Assalamualaikum.
hye ^_^


 Alhamdulillah,
hari ni dah selesai Annual Grand Meeting BSMM Cabang UKM (AGM BSMMCUKM),
Next two weeks inshaAllah AGM BSMM kolej Aminuddin Baki (Det 88B).


dan aku diberi kepercayaan untuk memegang jawatan komandan BSMM Det 88B bagi sesi 2015/16 walaupun masih ada sahabat lain yang lebih layak memegang jawatan ini..
i know,its not easy sebab abg. Yusuf (bekas komandan) yang cakap,jawatan ni banyak kerja sikit. doakan taww :)
Tahniah dan Takziah untuk diri sendiri serta abg. Yusuf yang telah dinaikkan pangkat sebagai Pegawai Penjaga I (OCLAT) untuk sesi yang akan datang.. dan semua AJKyang baru! buat kerja kasi ikhlas.
thanks bekas komandan yang banyak bagi nasihat dan tunjuk ajar kepada kami petang tadi :D

p/s : i'm waiting for organisasi baru Det 88B. Moh ler kita bekerjasama tanpa mengira pangkat!

^___^

March 11, 2015

Pertandingan Pertolongan Cemas 2015 #2

by , in
Assalamualaikum..
hye ^_^
sambungan dari SINI :)
ini kisah hari kedua PPC,bahagian kawad kaki dan Community Base tapiiii gambar kawad kaki takde punnnn :'(
sebab diorang rakam video,huhuhu T_T




semua peserta PPC 2015
menang atau kalah tak penting.yang penting adalah semangat dan pengalaman.
pengalaman yang cukup best. at least,aku tahu cara rawatan awal kepada pesakit.hikhik :'D
March 09, 2015

Pertandinga Pertolongan Cemas 2015 #1

by , in
Assalamualaikum.
hye ^_^

beberapa hari tak menjenguk blog sebab sibuk.hewhew..baru habis Pertandingan Pertolongan Cemas (PPC)   Bulan Sabit Merah Malaysia (BSMM) peringkat UKM..PPC merupakan acara tahunan bagi BSMM Cabang UKM..Tahun ni berlangsung selama 2 hari, 7&8 Mac :)

Alhamdulillah,hilang penat serta lega selepas 3 minggu latihan,tidur lambat setiap malam.yipppieeee hooraayyyyy!! ><

layan gambar je lah ye :D


PPC
Detachment 88B : SKIN and LUNG.

PPC
team SKIN with pengurus Ucop :p

PPC
mock case.

PPC
balutan.

PPC
balutan

PPC
mock case team LUNG.

PPC

PPC
mock case team SKIN. spot my face please :p

PPC
Mock case


itu saje untuk hari pertama. bahagian Balutan,Mock Case and Kuiz Bee. more photos, like this page BSMM Cabang UKM :D
Thank you my team and our pengurus serta ajk-ajk nyaaa.sorry kalau ada salah silap tawww!

p/s : gambar hari kedua mereka tak upload lagi.more update soon about Kawad Kaki dan Community Base :)
see yaaaa~