Cara mudah dari UKM ke Subang Airport.

Assalamualaikum. Hai 😊

harini nak citer bagaimana ingin ke skypark terminal/SZB/Subang airport menggunakan pengangkutan awam. kenapa nak citer tentang ni? sebab aku sure ramai yang tercari-cari macam aku kalau first time nak guna public transport haha :D

dari UKM - KTM UKM - KL SENTRAL - KELANA JAYA - SZB
UKM - KTM UKM free, naik bas zon 6.
KTM UKM - KL Sentral RM3.30 about 40minutes.
KL Sentral ke Kelana Jaya LRT station RM2.10 about 20minutes.
Kelana Jaya LRT station - SZB RM3.80 about 20minutes.

dari Kelana Jaya, boleh naik Shuttle Coach Bus, khas untuk ke SZB je. so, senang lah sikit. tak perlu naik teksi yang semestinya mahal. tapi kalau terdesak atau terkejar-kejar dengan departure time, memang kena ambil je la teksi tu. kawan aku tadi naik teksi sebab flight dia awal sikit. satu teksi RM25-30. kann beza kalau naik Shuttle Coach tu? :)
so, total dari UKM-SZB RM9.20

kawan aku cakap, kalau dari Kelana Jaya ke SZB nak naik teksi, better jangan tanya berapa ringgit sebab nanti dia tetapkan harga yang lagi mahal dari biasa. hmm biasalah orang meniaga. huhu.
harap dapat membantu sesiapa sahaja yang mencari jalan mudah dan murah ke SZB ;)

[Update] sekarang lagi mudah sebab boleh gunakan perkhidmatan grab dan uber. boleh tahu terus harganya dan harga untuk 2017 not sure ye sebab dah lama tak ke SZB 😉


so now,i'm currently at SZB :)
byebye~

7 comments:

  1. Assalamualaikum, yg Kelana Jaya ke SZB tu sy xpaham. Kena naik LRT or shuttle coach bus tu? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsslm. kelana jaya - SZB shuttle coach bus :)

      Delete
  2. Assalam, sy nk tahu shuttle coach bus tu mmg selalu ada dkt LRT KJ or kena jln lg pergi tempat bus tu? tqia ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bas tu tak selalu ada, dia ada masa. kalau tak silap satu jam sekali akan singgah di LRT KJ

      Delete
  3. Salam nak tanya,,kalau dari airport subang nak ke LRT KJ pun pakai route same kan??ade shuttle coach bus kan??

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep sama je dan ada shuttle coach bus :)

      Delete

Terima kasih sudi komen yang baik-baik di blog Aira,
In shaa Allah Aira akan membalas kunjungan kalian :)