September 15, 2014

Skytrex Adventure,Shah Alam

by , in
Assalamualaikum.

ini kisah hari sabtu lalu,kisah pergi release tension kononnya :p
my bestfriend ajak join skytrex adventure ni,dia suruh google la ada apebenda kat skytrex ni tapi sebab aku pernah tengok dah skytrex adventure shah alam ni kat rancangan Safiyya awal tahun haritu,so i know a little bit about it.Thanks Safiyya TV9! memang masa tengok Safiyya dulu,teringin sangat nak mencuba benda-benda macam tu >,<

Skytrex Adventure terletak di Taman Botani Negara Shah Alam,kira-kira 10-15 minit dari stesen KTM Shah Alam.Tempat yang best untuk bersuka ria bersama kawan-kawan.selain daripada skytrekking,korang boleh cycling,melawat rumah 4 musim dan lain-lain.bayaran kemasukan hanya RM3 setiap orang ^^

kawan aku booked untuk 5 orang dan pada asalnya memang penuh tapi sebab ada dua orang kawan aku tarik diri(katanya gayat :p),ada lah peluang untuk aku mencuba..weheeeeee! kami satu group dengan chineese sebab untuk skytrex kalau tak silap kena cukupkan 25 orang satu group..





credit pictures to Hakimah and Zulfa.
 Untuk bahagian skytrex terbahagi kepada 3 peringkat dan kadar bayaran berbeza setiap satu :
1-Little Adventure
2-Big thrill
3-Extreme Challenge
untuk pertama kali,kami memilih Big Thrill.test kemampuan dulu.itu pon ada yang sakit urat.haha.
pesan aku,kalau nak skytrekking ambil pukul 8.30pagi.jangan ambil departure time tengahari sebab nanti terkejar-kejar dengan zohor.huhu
#ukm #uia #msu
we did it! i'm so happy!
bagi aku,bila meniti di awangan melatih diri agar lebih berkeyakinan.hehe
for more information,do visit http://www.skytrex-adventure.com/